pondělí 4. května 2009

Bio?

Během vyplňování pracovní doby jsem se nějak během chvilky přenesla od žab úplně jinam a tak bych se chtěla zeptat:

Kupujete biovýrobky? Jídlo nebo něco dalšího? Kde? Proč? A co sledujete na obale, než si věc koupíte (kromě ceny teda)?

Jaký máte názor na ekologické zemědělství? Máte pocit, že to k něčemu je?

To by asi tak stačilo, otázek prý nemá být moc najednou... Doufám, že mi aspoň někdo pomůže a podělí se o svůj názor, protože mě to fakt enormě zajímá. Děkuju a přeju dobrou chuť.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

jasně, čím míň chemie, tím lépe! samozřejmě nejlepší by bylo, kdyby bio bylo levnější a potřebuji-li něco chemického (méně zdravé, ale dýl vydrží), připlatím si.
pro běžný věci (jogurty, sýry, mléko, vajíčka, müsli, zeleninu... ) chodím do Kauflandu, který se v tutom směru neustále zlepšuje, pro specialitky (mošt, nutela, marmelády, hořčici, sušenky... ) do biokrámku vedle serafa.
ale nekoupím všechno. pokud je něco víc jak dvakrát dražší, tak už s tím mám problém. ale občas něco stojí za to.

Anonymní řekl(a)...

Já jsem zvyklej na zeleninu ze zahrádky. Ze zásady nekupuju vejce z velkochovu, ale zbyek v zásadě neřeším. Speciality nekupuju a zbytek prostě co se mi líbí, cenově i kvalitou. Celkově nakupuju hodně málo. V zelenině či v peny v Rokycanech jsem nikdy na květáku neviděl nápis bio, ani nikde jinde. Neorientuju se, nevím, kde co hledat. J*